Desert prajitura cu crema de lamaie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de lamaie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de lamaie
„Rețete de suflet” O prăjitură delicioasă și răcoroasă, perfectă pentru vremea de afară.
Pt. a fost:
400 g faina alba un praf de sre 1 lgt coajă de lămâie rasă 140 g pulbere veche 2 oua 120 g unt 1 plic praf de coptPt. cremă:
120 g faina alba 100-150 g zahăr 800 ml lapte 1 lgt coajă de lămâie rasă 100 g unt sucul unei lămâi zahăr pudră pentru garniturăFoi: In vasul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete la temperatura camerei. Bateți ouăle separat și adăugați coaja de lămâie. Se toarnă amestecul de ouă peste făina din vas și se pune mixerul în funcțiune. Se lasa cateva minute pana se omogenizeaza bine aluatul. Când este gata, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru o jumătate de oră.
Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Intindem fiecare foaie pe dosul unei tavi de 23x33 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute sau pana incepe sa se rumeneasca pe margini.
Smântână: Într-o cratiță cu fund dublu, amestecați făina și zahărul. Se toarnă laptele treptat și se amestecă bine. Transferam tigaia pe foc si lasam sa fiarba amestecand continuu sa nu se lipeasca de fund. Cand incepe sa se ingroase ca o budinca, se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa si untul. Se amesteca bine si se lasa la racit. La final se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Asamblați tortul. Pe o tavă se pune una dintre foi, se unge cu smântână, se pune a doua foaie, smântână, a treia foaie, smântână și ultima foaie. Apăsați ușor pentru a obține cea mai bună prindere, apoi acoperiți cu folie alimentară până a doua zi pentru a înmuia foile.
Deasupra se presara zahar pudra, se portioneaza si se serveste. Este minunat în această căldură, dulce, acru și răcoros.
Poftă bună!
Ingrediente Desert prajitura cu crema de lamaie
400 g faina alba
un praf de sre
1 lgt coaja rasa de lamaie
140 g zahar pudra
2 oua
120 g unt
1 plic praf de copt
120 g faina alba
100-150 g zahar
800 ml lapte
1 lgt coaja rasa de lamaie
100 g unt
sucul de la o lamaie
zahar pudra pt ornat