Desert prajitura cu crema de lamaie by Ruxy

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de lamaie by Ruxy

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de lamaie by Ruxy

 

Prajitura cu crema de lamaie este o prajitura fina,dulce -acrisoara!Cand o privesti zici :ce atata........o prajitura!Va spun sincer e delicioasaaaaa!Multumesc Ruxy !

Blatul 8 oua 8 linguri zahar 150 g. faina 60 g. unt un praf de sare 2 linguri smantana 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat Crema 850 ml. lapte 150 g. zahar 5 galbenusuri 5 linguri faina 200 g. unt coaja si zeama de la doua lamai

Blatul

Mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Adauga peste aceasta beazea, zaharul si vanilia.

Galbenusurile se freaca cu smantana ,apoi se adauga untul topit.

Peste aceasta compozitie ,adauga faina si praful de copt si mixeaza in continuare.

Toarna intreaga compozitie in tava de copt tapetata cu hartie.

Da totul la cuptorul incina la 180 grade pentru 20 minute.

Inainte de a scoate tava cu blatul fa testul cu scobitoarea.

Lasa blatul sa se raceasca si taie-l in trei pe lungimea tavii.

 

Crema

100 ml. lapte se amesteca cu galbenusurile si cu zaharul.

Adauga faina si omogenizeaza.

750 ml. lapte se infierbanta si se toarna in fir subtire peste compozitia cu galbenusuri.

Da vasul la foc mediu amestecand in continuu.

Cand compozitia se transforma intr-o crema consistenta,se ia vasul de pe focsi se pune cate o lingura peste untul mixat  spuma.

Cand totul este bine incorporat se adauga coaja si zeama de la cele doua lamai.

 

Asamblare

!/3 din blat se pune pe un platou.

Peste blat crema si tot asa pana terminam blaturile.

Deasupra sa fie un strat de crema.

 

 

Ingrediente Desert prajitura cu crema de lamaie by Ruxy

Blatul

8 oua

8 linguri zahar

150 g. faina

60 g. unt

un praf de sare

2 linguri smantana

1 plic praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

Crema

850 ml. lapte

150 g. zahar

5 galbenusuri

5 linguri faina

200 g. unt

coaja si zeama de la doua lamai

Categorii