Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

 

Cand vine vorba de prajituri cu lamaie, eu sunt prima la degustare! Ador aceasta aroma si as folosi lamaie in orice desert! Deserturile cu citrice sunt printre preferatele mele si imi place sa le combin in fel si chip. De aceasta data m-am oprit la o prajitura cu un blat pufost cu migdale si o crema delicioasa de lamaie. A iesit minunata si am savurat-o alaturi de cei dragi pana la ultima firimitura!

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 5 oua 5 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau zahar) 3 linguri ulei 50 ml lichior amaretto 100 gr migdale macinate 2 linguri cacao 2 linguri faina 1 lingurita plina praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie Pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 3 galbenusuri 5 linguri indulcitor pulbere (sau zahar) 3 linguri amidon 200 gr crema de branza hochland (sau alta marca, mascarpone) zeama de la o lamaie coaja rasa de la o lamaie mare Pentru decor: 40 gr ciocolata neagra cu indulcitor 3 linguri lapte decoratiuni

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Adaugati amaretto, uleiul si esenta de vanilie, mixati usor. Puneti migdalele macinate cu praful de copt, amestecati usor cu ajutorul unei palete. Cerneti faina cu cacaoa, le incorporati la final, tot cu paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnati compozitia, o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade pentru 14-15 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua pe latime, sa fie egale cele doua bucati.

Crema de lamaie: Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul, apoi turnati laptele. Adaugati si amidonul, invartiti cu telul pana se dizolva. Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie alimentara si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, o mixati usor, apoi adaugati crema de branza si mixati pana devine omogena. La final incorporati zeama si coaja rasa de lamaie. Asezati pe un platou prima bucata de blat. Daca aveti un inel detasabil dreptunghiular, il atasati in jurul blatului. Puneti jumatate din crema si o nivelati, blat si restul de crema. O nivelati si dati prajitura la rece. O lasati 3-4 ore sau peste noapte. Scoateti prajitura de la rece si o portionati. Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele. O puneti intr-un pos cu varf subtire, glazurati fiecare prajitura si presarati decoratiuni! Sa aveti pofta!

Ingrediente Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Pentru blat: 5 oua 5 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau zahar) 3 linguri ulei 50 ml lichior amaretto 100 gr migdale macinate 2 linguri cacao 2 linguri faina 1 lingurita plina praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie Pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 3 galbenusuri 5 linguri indulcitor pulbere (sau zahar) 3 linguri amidon 200 gr crema de branza hochland (sau alta marca, mascarpone) zeama de la o lamaie coaja rasa de la o lamaie mare Pentru decor: 40 gr ciocolata neagra cu indulcitor 3 linguri lapte decoratiuni

5 oua

5 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau zahar)

3 linguri ulei

50 ml lichior amaretto

100 gr migdale macinate

2 linguri cacao

2 linguri faina

1 lingurita plina praf de copt

1 lingurita esenta de vanilie

500 ml lapte

3 galbenusuri

5 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)

3 linguri amidon

200 gr crema de branza hochland (sau alta marca, mascarpone)

zeama de la o lamaie

coaja rasa de la o lamaie mare

40 gr ciocolata neagra cu indulcitor

3 linguri lapte

decoratiuni

Categorii