Desert prajitura cu crema de portocale
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de portocale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de portocale
Multumesc Mirela pentru reteta de foi.
INGREDIENTE
Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Iaurtul l-am amestecat cu uleiul apoi l-am incorporat in bezea. Faina, cacao si praful de copt ;e-am cernut apoi le-am incorporat in bezea, la final am adaugat apa clocotita si am amestecat bine. Am impartit aluatul in doua parti egale, eu l-am cantarit. Am turnat jumatate de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat pe cat posibil de uniform ( trebuie sa pun aragazul la boloboc ca nu prea sta drept ) Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt foaia cca 12 min. Am procedat la fel si cu a doua foaie. Am scos foile din cuptor, am udat un pic blatul de lucru si am asezat foaie pe blat, cu ajutorul unui cutit am desprins foaia de hartia de copt.Am lasat foile sa se raceasca bine, am taiat marginile sa fie cat mai egale foile apoi le-am taiat pe din doua , obtinand astfel 4 foi lungi.
Crema de portocale : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si 100 ml din sucul de portocale. Restul de suc l-am pus sa fiarba, cand a dat intr-un clocot am turnat peste amestecul din castron. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am acoperit castronul cu folie alimentara si am lasat sa s eraceasca bine. Apoi am mixat cca 5-6 min dupa care am adaugat laptele condensat, am continuat sa mixez cca 5-6 min, la final am adaugat si smantana, mixand pana am obtinut o crema spumoasa.
Asamblare : Pe o tava am asezat prima foaie am intins o parte din crema, peste crema am asezat a doua foaie, am presat un pic sa se faca aderenta, peste foaiea am intins iar un strat de crema, am asezat a treia foaie, la fel am presat un pic si am intins restul de crema, peste care am asezat ultima foaie, am presat si am dat prajitura la rece pana a doua zi sau cateva ore. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte. Am topit ciocolata alba si am decorat fiecare bucata in parte, am decorat cu cate o bucatica mica de portocala.
Ingrediente Desert prajitura cu crema de portocale
Aluat pt foi
300 g albusuri
250 g zahar
100 ml ulei
100 g iaurt cu 10% grasime
300 g faina
50 g cacao
1 pliculet praf de copt
un praf sare
120 ml apa clocotita
Crema de portocale
250 ml zeama de portocale proaspat stoarse
250 ml suc santal de portocale rosii
100 g zahar
80 g amidon
150 g lapte condensat
200 ml smatana pentru frisca
Decor
ciocolata alba topita
feliute de portocala