Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

 

Pentru acest sfârșit de săptămână m-am gândit să fac un desert în care să folosesc un gem de fructe, din cămară. A ieșit o prăjitură delicioasă, pufoasă și dulce, care sigur nu va rezista prea mult în platou... Pentru blat am folosit o tavă cu dimensiunile de 22/30 cm.

Ingrediente Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat:

5 ouă

150 grame de zahăr tos fin

150 grame de făină albă

1 plic de vanilie

1 linguriță de praf de copt

1 praf de sare

coaja de la 1/2 lămâie

Pentru cremă:

2 gălbenușuri

50 grame de zahăr tos fin

1 lingură de amidon alimentar

4 linguri de lapte dulce (rece)

200 grame de unt

1/2 borcan de gem de caise (3-4 linguri)

Pentru glazură:

125 grame ciocolată menaj (albă)

2 linguri de smântână grasă

Pentru sirop:

100 ml apă

2 linguri de zahăr tos

esență de rom

Pentru decor:

50 grame de alune nesărate

Categorii