Desert prajitura cu crema fina de nuca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema fina de nuca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema fina de nuca

 

INGREDIENTE
Ingrediente foi: 1 ou 150 gr de zahar 50 gr de ulei 3 linguri de lapte 2 linguri de miere de albine bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet sare un varf de lingura faina cat cuprinde pt a se putea intinde 3 foi Ingrediente pentru crema: 3 cani de nuca macinata 1/2 cana de lapte (adica 125 ml de lapte) 250 gr de zahar 250 gr de margarina 1 esenta de rom

Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins.

Din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert impreuna cu zaharul se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca dar nu de tot, deoarece pana inca este calda crema se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate.

Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.

Ingrediente Desert prajitura cu crema fina de nuca

Ingrediente foi:

1 ou

150 gr de zahar

50 gr de ulei

3 linguri de lapte

2 linguri de miere de albine

bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet

sare un varf de lingura

faina cat cuprinde pt a se putea intinde 3 foi

Ingrediente pentru crema:

3 cani de nuca macinata

1/2 cana de lapte (adica 125 ml de lapte)

250 gr de zahar

250 gr de margarina

1 esenta de rom

Categorii