Desert prajitura cu crema lemon curd
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema lemon curd
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema lemon curd
Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema, lemon curd. Fac totul dupa o reteta de pe net si eram nerabdatoare sa o folosesc la o prajitura. Cand am gustat-o, dupa ce s-a racit, avea un gust oribil, nu mi-a placut deloc. Deci, la gunoi cu ea! Acum, dupa ce au trecut anii, totusi am vrut sa fac iarasi aceasta crema, ca imi plac mult cremele cu citrice. De aceasta data a fost un mare succes, a iesit super delicioasa si nu avea acel gust de la prima incercare, deci clar gresisem undeva acum cativa ani 😀😀😀. Am pregatit un blat cu nuca, am amestecat crema de lamaie cu mascarpone, frisca, cateva bucati de piersica si prajitura a iesit minunata! Crema putin acrisoara m-a cucerit! Este o prajitura de pregatit si musafirilor, care sigur o sa fie incantati!
Ingrediente Desert prajitura cu crema lemon curd
Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri ulei 100 gr nuca macinata 3 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru lemon curd: 4 lamai micute 3 oua 150 gr zahar 100 gr unt de 80% grasime Pentru crema: 250 gr mascarpone 2 linguri zahar pudra 100 ml frisca lichida 3 jumatati de piersici din compot lemon-ul curd pregatit mai sus Pentru decor: 100 gr ciocolata alba 30 ml frisca lichida 1 varf mic de colorant pudra rosu
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
100 gr nuca macinata
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare
4 lamai micute
3 oua
150 gr zahar
100 gr unt de 80% grasime
250 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
100 ml frisca lichida
3 jumatati de piersici din compot
lemon-ul curd pregatit mai sus
100 gr ciocolata alba
30 ml frisca lichida
1 varf mic de colorant pudra rosu