Desert prajitura cu crema lemon curd

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema lemon curd

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema lemon curd

 

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema, lemon curd. Fac totul dupa o reteta de pe net si eram nerabdatoare sa o folosesc la o prajitura. Cand am gustat-o, dupa ce s-a racit, avea un gust oribil, nu mi-a placut deloc. Deci, la gunoi cu ea! Acum, dupa ce au trecut anii, totusi am vrut sa fac iarasi aceasta crema, ca imi plac mult cremele cu citrice. De aceasta data a fost un mare succes, a iesit super delicioasa si nu avea acel gust de la prima incercare, deci clar gresisem undeva acum cativa ani 😀😀😀. Am pregatit un blat cu nuca, am amestecat crema de lamaie cu mascarpone, frisca, cateva bucati de piersica si prajitura a iesit minunata! Crema putin acrisoara m-a cucerit! Este o prajitura de pregatit si musafirilor, care sigur o sa fie incantati!

Ingrediente Desert prajitura cu crema lemon curd

Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri ulei 100 gr nuca macinata 3 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru lemon curd: 4 lamai micute 3 oua 150 gr zahar 100 gr unt de 80% grasime Pentru crema: 250 gr mascarpone 2 linguri zahar pudra 100 ml frisca lichida 3 jumatati de piersici din compot lemon-ul curd pregatit mai sus Pentru decor: 100 gr ciocolata alba 30 ml frisca lichida 1 varf mic de colorant pudra rosu

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri ulei

100 gr nuca macinata

3 linguri faina

1 lingurita praf de copt

2 lingurite vanilie

un praf de sare

4 lamai micute

3 oua

150 gr zahar

100 gr unt de 80% grasime

250 gr mascarpone

2 linguri zahar pudra

100 ml frisca lichida

3 jumatati de piersici din compot

lemon-ul curd pregatit mai sus

100 gr ciocolata alba

30 ml frisca lichida

1 varf mic de colorant pudra rosu

Categorii