Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos
Am achiziționat recent niște făină de cocos pe care am găsit-o la reducere. E prima dată când folosesc acest tip de făină. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Sava. A ieșit o prăjitură delicioasă, puțin umedă și nu foarte dulce. Dacă vă plac deserturile dulci vă sfătuiesc să mai adăugați zahăr. V-o recomand cu drag.
5 ouă mici (sau 4 ouă mari) 70 g zahăr brun 80 ml ulei vegetal 80 g făină albă de grâu 100 g făină de cocos 1 plic praf de copt (10 g) 100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao) 150 g piure de dovleac copt 330 g chefir sareSe mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se amestecă făina albă cu făina de cocos și praful de copt. Eu am folosit dovleac copt pe care îl aveam la congelator. L-am decongelat și l-am scurs bine de apă. Dacă nu aveți dovleac copt, încingeți cuptorul la 180 de grade C și coaceți feliile de dovleac pentru 30 de minute, până când cuțitul intră ușor în dovleac. Se lasă să se răcească apoi se pasează cu blenderul vertical.
Se încorporează apoi dovleacul copt peste amestecul de ouă.
Se adaugă amestecul uscat cernut, alternând cu chefirul. Se amestecă cu spatula, nu cu mixerul!
La sfârșit, se adaugă ciocolata tocată și se omogenizează compoziția.
Se toarnă amestecul în tava (18 x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează compoziția și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute. Prăjitura e umedă, dar totuși vă puteți ajuta de testul scobitorii! Când e gata, se lasă să se răcorească bine în tavă (10 minute), după care se scoate cu grij pe un grătar.
Ingrediente Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos
5 ouă mici (sau 4 ouă mari)
70 g zahăr brun
80 ml ulei vegetal
80 g făină albă de grâu
100 g făină de cocos
1 plic praf de copt (10 g)
100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
150 g piure de dovleac copt
330 g chefir
sare