Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

 

Prea multe albusuri si deja am congelatorul plin de ele, asa ca le-am facut felul intr-o prajitura.

 

INGREDIENTE
Blat cu albusuri si dulceata de cirese amare ( tava 24/32 cm ) 10 albusuri 2 galbenusuri 250 g zahar 215 g nuca macinata 180 g faina 1/2 borcan cu dulceata de cirese amare ( borcan de 400 g) Sirop sirop de cirese amare diluat cu apa Crema 300 g smantana dulce pentru frisca, 30 % grasime 180 g lapte condensat caramelizat 250 g mascarpone 2 linguri ness granulat decor aschii de ciocolata ness granulat

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 30 min, se face testul scobitorii apoi se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti aproximativ egale.

Crema : In bolul robotului punem smantana dulce, mascarponele, laptele condensat si ness-ul si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Asamblare : Asezam prima parte de blat si o insiropam, apoi intindem o parte din crema, peste crema asezam partea a doua de blat si o insiropam foarte putin, peste intindem un strat de crema, peste crema punem al treilea blat, pe acesta nu-l mai insiropam, intindem restul de crema si decoram cu aschii de ciocolata si presaram granule de ness. Se da la rece pana a doua zi cand se portioneaza.

Ingrediente Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

Blat cu albusuri si dulceata de cirese amare ( tava 24/32 cm )

10 albusuri

2 galbenusuri

250 g zahar

215 g nuca macinata

180 g faina

1/2 borcan cu dulceata de cirese amare ( borcan de 400 g)

Sirop

sirop de cirese amare diluat cu apa

Crema

300 g smantana dulce pentru frisca, 30 % grasime

180 g lapte condensat caramelizat

250 g mascarpone

2 linguri ness granulat

decor

aschii de ciocolata

ness granulat

Categorii