Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

 

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de obicei. Cu faina de cocos in loc de faina obisnuita, cu zahar brun in loc de zahar normal, iar in loc de crema un iaurt grecesc si un sos dulce-acrisor de visine.

 

INGREDIENTE
5 oua un praf de sare 85 gr zahar brun melasa nerafinat 60 gr unt 82% grasime 35 gr cacao neagra 20 gr amidon 5 gr praf de copt 35 gr faina de cocos vanilie 1 lingurita rom frisca sau iaurt grecesc ptr servit sos de visine pentru servit(300 gr visine.60 gr zahar. 1 lingura rasa amidon, 3-4 linguri apa rece)

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.

Pornim cuptorul la 170 grade.

Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.

Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana devine pufoasa si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, vanilia si romul. Cernem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Lasam cateva minute amestecul in asteptare. Turnam amestecul intr-o tava tapetata.

Dam forma la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece proba scobitorii. Servim prajitura cu iaurt grecesc sau frisca si sos de visine.

Pentru sos fierbem toate ingredientele cateva minute pana sosul se leaga. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri apa.

Ingrediente Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

5 oua

un praf de sare

85 gr zahar brun melasa nerafinat

60 gr unt 82% grasime

35 gr cacao neagra

20 gr amidon

5 gr praf de copt

35 gr faina de cocos

vanilie

1 lingurita rom

frisca sau iaurt grecesc ptr servit

sos de visine pentru servit(300 gr visine.60 gr zahar. 1 lingura rasa amidon, 3-4 linguri apa rece)

Categorii