Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

 

Am facut recent o prajitura delicioasa de albus, fulgi de ovaz amestecati cu faina de grau, plus cateva cirese care mi-au ramas in congelator. A fost delicios cu o cana de inghetata de vanilie.

11 albusuri un vârf de cuțit de sare 100 gr zahar 100 gr zahar brun 150 gr iaurt 75 gr faina 75 gr fulgi de ovaz 1 plic de zahăr vanilat bourbon 50 gr cacao neagra 70 gr unt topit 5 gr praf de copt 5 gr bicarbonat de sodiu 200 gr cirese usor decongelate sau proaspete fara samburi

Albusurile le mixam spuma la temperatura camerei cu sare si zahar pana capata consistenta unei creme groase. Se adauga untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat. Se omogenizează compoziția. Cerne ingredientele uscate si adauga-le peste bezea si incorporeaza-le usor.

Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Presărați deasupra cireșe ușor dezghețate.

Se modeleaza in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece scobitoarea.

Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca.

Optional putem presara deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie. Putem servi prajitura simpla sau inghetata de vanilie.

Ingrediente Desert prajitura cu faina de ovaz si visine

11 albusuri

un praf de sare

100 gr zahar

100 gr zahar brun

150 gr iaurt

75 gr faina

75 gr faina de ovaz

1 plic zahar vanilat bourbon

50 gr cacao neagra

70 gr unt topit

5 gr praf de copt

5 gr bicarbonat

200 gr visine decongelate usor sau proaspete fara samburi

Categorii