Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

 

Am adunat foarte multe albusuri si incerc sa le fac amabile, fel 1,2,3, cate feluri imi trec prin cap, cat tot nu fac scleroza.... :)))))) )

Foaie de bezea (tava mare de aragaz folosita) 190 g albuș un vârf de cuțit de sare 150 g zahăr 150 g alune prajite si tocate grosier 25 g amidon 25 g faina Cremă 250 g unt cu 82% grăsime 200 g lapte condensat caramelizat DeLatte Frisca 200 ml frisca 2 plicuri de zahar vanilat Ciocolata topita

Foaia de bezea: Am decongelat albusurile, am adaugat un praf de sare si apoi le-am amestecat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele tocate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de aragaz cu hartie de copt, am intins foaia de bezea, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, apoi am redus temperatura si am copt foaia pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos foaia din tava cu hartie de copt, am udat masa si am asezat foaia pe masa, cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de bezea de hartia de copt. Am lasat la racit apoi am taiat foaia in 3 parti egale.

Crema: Am frecat bine untul la temperatura camerei, apoi am incorporat laptele condensat si l-am omogenizat (nu stiu ce a fost nevoie sa tai crema, dar fara panica e destul de repede, punem crema pe baie de aburi si amestecam). energic până se leagă frumos crema).

Frisca: Am pus frisca pentru frisca rece de la frigider intr-un vas inalt, un vas care a stat la frigider 30 de minute, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Am asezat pe o farfurie prima foaie din cele 3 obtinute dupa portionarea foii mari de bezea. Am intins jumatate din crema peste foaie, am pus a doua foaie, am presat putin, apoi am intins restul de crema, am asezat a treia foaie, am presat putin, apoi am intins frisca si am decorat ciocolata topita. Am pus prajitura la frigider, apoi l-am portionat.

Ingrediente Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

Foaie de bezea ( folosit tava mare de la aragaz)

190 g albus

un praf de sare

150 g zahar

150 g alune de padure prajite si taiate grosier

25 g amidon

25 g faina

Crema

250 g unt cu 82% grasime

200 g lapte condensat caramelizat DeLatte

Frisca

200 ml smantana pentru frisca

2 pliculete zahar vanilat

Ciocolata topita

Categorii