Desert prajitura cu foi

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi

 

O combinație de frunze de smântână și frunze de bezea cu nucă și cacao, așa de repede, înainte ca Mandru să fie Bucătarul meu și am „rețete de suflet”

3 foi Cremsnit - gata facute, pentru ca nu am avut timp, e biblic sa incep sa le fac Frunze de bezea cu nuca si cacao 200 g albușuri 200 g zahăr 200 g nuci macinate 30 g amidon 50 g cacao Cremă 6 gălbenușuri 200 g zahăr un vârf de cuțit de sare 500 ml lapte 3,5% grăsime bourbon de vanilie 150 g unt cu 82% grăsime Frisca 300 ml smantana dulce pentru frisca 30% grasime 3 plicuri de zahar vanilat

Foi de bezea: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, amidonul si am continuat sa amestec pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacao cernuta si incorporata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, am copt cam 30 de minute. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca bine, apoi am taiat marginile si am taiat foaia de bezea in doua.

Crema: Am amestecat galbenusurile cu un praf de sare si zahar pentru aproximativ 5 minute, apoi am adaugat amidonul si l-am diluat cu lapte, am pus vasul pe baia de gheata si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema. Am tras vasul peste baia de aburi, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu mi-a permis sa ma racesc, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana cand crema a inceput sa se raceasca.

Frisca: Frisca dulce, rece de la frigider, am amestecat-o cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Am incorporat frisca in frisca racita.

Asamblare: In primul rand am „retusat” foile de crema la dimensiunea foilor de bezea, adica le-am taiat cu o foarfeca, avand grija sa nu le rupi. Foarte bune foi de la Boromir, deloc rupte. După ce mi-am pregătit foile, am început să asamblam tortul. Pe o farfurie, tava etc., am asezat prima foaie de crema, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua crema. foaie, strat de crema, foaie de bezea, strat de crema, a treia foaie de crema si ultimul strat de crema. Deasupra m-am sfaramat din foile ramase. Am pus prajitura la frigider cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, pentru ca crema sa se potriveasca bine in foi.

Ingrediente Desert prajitura cu foi

3 Foi de cremsnit- gata facute, ca n-am avut timp e bibilit sa ma apuc eu sa le fac

Foi de bezea cu nuca si cacao

200 g albusuri

200 g zahar

200 g nuca macinata

30 g amidon

50 g cacao

Crema

6 galbenusuri

200 g zahar

un praf de sare

500 ml lapte 3,5% grasime

vanilie bourbon

150 g unt cu 82% grasime

Frisca

300 ml smatana dulce pentru frisca 30% grasime

3 pliculete zahar vanilat

Categorii