Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
"Reteta romaneasca" Iubesc atat, dar atat de mult prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii si mi se par minunate pe masa de sarbatori. De aceasta data am ales sa pregatesc o reteta ce am vazut-o la Merisor pe blog, ea face niste prajituri dementiale. Nu va pot spune cat de minunata a iesit, de vis. Nu foarte dulce, combinatia minunata de arome si sa nu mai zic ca se topeste in gura. Singura chestie, pe care nu am inteles-o nici pana acum, a fost la foile de caramel: ea a folosit cam 800 de gr de faina, iar la mine dupa 450 gr faina, aluatul era asa cum trebuie, dar nu stiu sa va zic de ce. Sa incercati aceasta reteta cand aveti ocazia, este de nota 10 cu plus.
Ingrediente Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Pentru foile caramel: 10 linguri zahar 12 linguri apa 3 galbenusuri 8 linguri ulei 5 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie 1/2 lingurita praf de copt 450 gr faina cernuta 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru blatul de cacao: 8 albusuri 10 linguri zahar 3 linguri cacao 2 linguri pesmet 5 linguri faina 1/2 plic praf de copt 2 lingurite rom sare 3 linguri zeama de lamaie Pentru crema de lamaie: 1 litru lapte 5 galbenusuri 5 linguri zahar 8 linguri faina 500 gr mascarpone coaja rasa de la o lamaie In plus: 1 borcan mic gem de caise zahar pudra
10 linguri zahar
12 linguri apa
3 galbenusuri
8 linguri ulei
5 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
1/2 lingurita praf de copt
450 gr faina cernuta
2 lingurite vanilie
un praf de sare
8 albusuri
10 linguri zahar
3 linguri cacao
2 linguri pesmet
5 linguri faina
1/2 plic praf de copt
2 lingurite rom
sare
3 linguri zeama de lamaie
1 litru lapte
5 galbenusuri
5 linguri zahar
8 linguri faina
500 gr mascarpone
coaja rasa de la o lamaie
1 borcan mic gem de caise
zahar pudra