Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
Cum ma stiti, eu nu-s prea prietena cu dulcele, dar din asta nu m-am oprit sa pap ;) Pot sa spun ca s-ar incadra in "reteta romaneasca", deoarece mierea si macesele sunt produse autohtone :) Mi-am facut norma de dulce pentru tot anul 2019 :))) La fel poze intermediare, ioc, ca totul a fost pe repede inainte :D Chiar si aceste poze de prezentare, in mare viteza, ca se evaporau, instant! Spor si pofta buna! :-*
Ingrediente Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
FOILE faina alba de grau 400 g., miere 150 g., zahar tos 150 g., zahar vanilinat 1 plic, lapte 50 ml., amoniac 1 lingurita, ou 1 bucata. CREMA: unt 250 g., faina alba de grau 50 g., lapte condensat cu aroma de caramel 400 ml., zahar vanilinat 1 plic. Pasta de macese 1 borcan cca. 400 ml. PENTRU GLAZURA:
faina alba de grau 400 g.,
miere 150 g.,
zahar tos 150 g.,
zahar vanilinat 1 plic,
lapte 50 ml.,
amoniac 1 lingurita,
ou 1 bucata.
CREMA:
unt 250 g.,
faina alba de grau 50 g.,
lapte condensat cu aroma de caramel 400 ml.,
zahar vanilinat 1 plic.
Pasta de macese 1 borcan cca. 400 ml.
Cuvertura de ciocolata neagra sau ciocolata neagra Poiana 200 g.