Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice
Îmi doream de multă vreme să experimentez o prăjitură sau un tort cu morcovi dar aveam o reținere de teamă să nu aibă vreun gust ciudat. Am folosit pentru aceste foi, morcovi galbeni și violet și am fost plăcut suprinsă că au un gust plăcut. Am pregătit și o cremă de lămâie și o glazură de ciocolată, iar ai mei au mâncat cu plăcere și am stabilit să o repet curând.
Ingrediente Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice
Pentru foi:
4 morcovi galbeni,
2 morcovi violeți,
600 ml apă,
5 ouă,
Un praf de sare,
120 ml ulei,
5 ml îndulcitor,
5+3 linguri făină,
10 g praf de copt,
Pentru cremă:
300 ml lapte,
Sucul de la 2 portocale,
1 linguriță coajă rasă de lămâie,
2,5 ml îndulcitor,
3 linguri făină,
10 g zahăr Bourbon,
50 g unt,
150 ml frișcă lichidă,
Pentru însiropat:
300 ml apă,
2 lingurițe de cafea,
Pentru glazură:
75 ml lapte,
100 g ciocolată (mix amăruie și cu lapte)
Pentru decor:
100 ml frișcă lichidă,
Inimioare de zahăr Dr. Oetker