Desert prajitura cu foi de bezea
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi de bezea
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi de bezea
Am zis sa o las mai moale cu Pavlova asa ca am facut o prajitura cu foi de bezea, iar am strans albusuri....:))))))
INGREDIENTE
Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia in doua parti egale, se intinde in tava o parte din aluat, se niveleaza, apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace cca 10-15 min, pana incepe s ase rumeneasca usor. Masa de lucru se uda cu apa rece, se scoate foaia din cuptor se pune direct pe masa uda si cu ajutorul unui cutit se desprinde usor foaia coapta de hartia de copt, se lasa la racit, apoi se taie pe din doua. Procedam la fel si cu restul de aluat. Obtinem in final 4 foi.
Crema: Mascarponele se amesteca cu nutela pana obtinem o crema spumoasa.
Frisca : Smantana dulce impreuna cu laptele si zaharul farin se mixeaza bine pana obtinem o frisca ferma. Eu am pus si lapte pentru ca smantana pe care o folosesc este foarte groasa ca si consistenta.
Asamblare : Dupa ce foile s-au racit, asamblam prajitura. Alternam foaie de bezea cu crema, pana terminam foile si deasupra avem crema. Prajitura obtinuta o taiem pe din doua si punem bucatile obtinute una peste alta. Apoi imbracam totul in frisca si decoram cu cirese. Se lasa 2-3 ore si apoi se poate portiona, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Ingrediente Desert prajitura cu foi de bezea
Foi bezea
260 g albusuri
un praf de sare
200 g zahar
50 g pesmet
160 g nuca prajita si macinata
1 pliculet zahar vanilat
Crema
250 g mascarpone
130 g nutela
Frisca
300 g smantana dulce pentru frisca
30 g zahar pudra
2 linguri lapte
decor
cirese