Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata
Rețete de Paște
Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si tripla 150 g albus de ou 150 g zahăr tuse 150 g alune prajite si tocate grosier 1 lingura amidon aproximativ 30 g un vârf de cuțit de sare Frisca 400 ml frisca 3 plicuri de zahar vanilat Crema de ciocolata neagra 200 g ciocolată neagră Callebaut 250 g mascarpone 100 g pulbere veche esență de vanilie 200 g frisca mai usor Crema de ciocolata alba si ness 200 g ciocolată albă Callebaut 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 4 lingurite de ness 200 g frisca mai usorFoile de bezea: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa amestecam, am adaugat si amidonul, am mixat vreo 2-3 minute. La final am incorporat alunele prajite si tocate grosier. Am tapetat o tava de 36/26 cm cu hartie de copt, am intins bezeaua, am nivelat si am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am lasat aproximativ 15 minute, apoi am redus temperatura si am lasat usa intredeschisa in cuptor. , bezeaua trebuie sa se usuce. Cand s-a copt l-am scos din cuptor, am udat blatul cu apa rece, am asezat foaia de bezea si cu ajutorul unui cutit am desprins bezeaua de tava de copt. Am lasat sa se raceasca bine. Am mai făcut la fel de două ori. Am primit 3 foi de bezea. Le-am copt cu o zi înainte de a asambla tortul.
Crema: Crema pentru frisca, rece de la frigider, am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejera.
Crema de ciocolata neagra. Intr-un bol am pus mascarpone, zaharul si esenta de vanilie, am amestecat bine, apoi am topit ciocolata si am incorporat-o in crema de mascarpone, la final am adaugat 200 g frisca usoara.
Crema de ciocolata alba cu ness. Intr-un bol am pus mascarpone cu zaharul si am amestecat bine, apoi am adaugat ness si am continuat sa amestec 2-3 min, dupa care am adaugat ciocolata topita si am amestecat 2-3 min. La final am incorporat frisca usoara.
Asamblare: am asezat prima foaie de bezea, am intins crema de ciocolata neagra (m-am oprit putin pentru decor), am asezat a doua foaie de bezea, am intins crema de ciocolata alba si ness (m-am oprit putin pentru decor), Am asezat si ultima foaie de bezea, am presat putin sa faca aderenta, am lasat tava sa se raceasca vreo 30 de minute, apoi am portionat-o si apoi am decorat-o cu crema off.
Ingrediente Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata
Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si se tripleaza
150 g albus
150 g zahar tos
150 g alune de padure prajite si taiate grosier
1 lingura amidon cca 30 g
un praf de sare
Frisca
400 ml smantana pentru frisca
3 pliculete de zahar vanilat
Crema de ciocolata neagra
200 g ciocolata neagra Callebaut
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
esenta vanilie
200 g frisca batuta mai lejer
Crema de ciocolata alba si ness
200 g ciocolata alba Callebaut
250 g mascarpone
50 g zahar pudra
4 lingurite de ness
200 g frisca batuta mai lejer