Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
Este un tort foarte bun si eficient, care cu siguranta va fi o incantare pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat de un site maghiar pentru acest tort delicios.
Pt. a fost:
2 oua 150 g zahăr pudră un vârf de cuțit de sare 5 lg lapte dulce 80 g untură moale aproximativ 500 g de făină albă 1 lgt praf de copt 3 lg cacaoPt. cremă:
2 plicuri budinca de vanilie 45 g amidon (sau folosiți 3 plicuri de budincă) 3 lg faina 6 lg zahăr 1500 ml lapte dulce 200 g unt biscuitPt. glazură:
150 g ciocolată neagră 50 ml frișcă lichidăPrepararea foii: Puneti oale si zaharul intr-un bol si amestecati pana devin spumoase. Se adauga laptele si apoi untura moale. Se amestecă. Adaugati faina, cacao si praful de copt. Se amesteca cat mai mult si apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora si apoi se imparte in 3 bucati egale.
Întindeți foile direct pe hârtie de copt și coaceți pe dosul tăvii la 180 de grade timp de 6 minute. Lăsați foile să se răcească.
Crema: Intr-o oala cu fund dublu puneti faina, budinca de vanilie, amidonul si zaharul. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand bine, apoi se da pe foc. Se aduce la fierbere până se îngroașă. Când se obține consistența unei budinci, o dați deoparte și o lăsați să se răcească. Cand este putin cald, adaugam untul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Asamblarea prajiturii: Asezati una dintre frunzele de cacao pe o farfurie. Se unge cu o parte din crema apoi se aseaza biscuitii. Se unge cu smantana si se pune a doua foaie de cacao. Se continuă cu smântână, biscuiți, din nou smântână și apoi se pune ultima foaie de cacao deasupra. Apăsați ușor pentru a face o priză între ele și lăsați deoparte până când glazura este gata.
Intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca. Se lasa sa se topeasca si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se toarna peste prajitura. Se intinde uniform rapid si se lasa la racit. Se da la frigider pana a doua zi, dupa care se poate portiona si se serveste.
Poftă bună!
Ingrediente Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
2 oua
150 g zahar pudra
un praf de sare
5 lg lapte dulce
80 g untura moale
cca 500 g faina alba
1 lgt praf de copt
3 lg cacao
2 plicuri budinca de vanilie
45 g amidon (sau folositi 3 plicuri de budinca)
3 lg faina
6 lg zahar
1500 ml lapte dulce
200 g unt
biscuiti
150 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida