Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos
Aveam o cutie cu albusuri pe care o tot mutam dintr-un loc in altul prin congelator si am zis ca trebuie sa fac ceva cu ea ca mai mult ma incurca. Am dat o cautare pe google si m-am oprit la o reteta de-a lui Chef Nicolaie Tomescu https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/prajitura-din-albusuri-cu-cacao-si-crema-de-cocos/. Arata bine prajitura, era pe gustul meu, aveam de toate asa ca m-am pus pe treaba. Mie mi-a iesit mai mare prajitura pentru ca am avut cantitate dubla de albusuri, asa ca am adaptat reteta.
INGREDIENTE
Pt. foi:
250 g albusuri un praf de sare 250 g zahar 100 g iaurt 100 ml ulei 300 g faina alba 50 g cacao 1 plic praf de copt 120 ml apa clocotitaCrema de cocos:
1 litru de lapte 230 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 125 g faina alba 100 g nuca de cocos 100 g unt ciocolata rasa pt decorFoile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. La final se toarna apa fierbinte si se omogenizeaza amestecul.
Se imparte compozitia in doua. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde jumatate din compozitie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. La fel se procedeaza cu restul de aluat. Dupa ce s-au racit blaturile se taie in doua jumatati fiecare.
Crema de cocos: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul, zaharul vanilat si faina si se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi nuca de cocos si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se trage oala deoparte si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul si se amesteca bine.
Pe un platou se asaza o foaie de blat, se unge cu crema, se pune a doua foaie, din nou crema si se continua pana la final, avand grija ca si peste ultima foaie sa intindem crema. Se rade deasupra ciocolata sau daca aveti, se pot presara bombonele.
Se da tava la rece pentru cateva ore apoi se potioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Ingrediente Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos
250 g albusuri
un praf de sare
250 g zahar
100 g iaurt
100 ml ulei
300 g faina alba
50 g cacao
1 plic praf de copt
120 ml apa clocotita
1 litru de lapte
230 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
125 g faina alba
100 g nuca de cocos
100 g unt
ciocolata rasa pt decor