Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata
„Rețete de suflet” Un tort picant și delicios.
Ingredienta a fost:
1 cană zahăr 1 cană lapte 1 cană ulei 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet conținut de făină (aprox. 900 g)Ingredientul cremei:
1 tableta de ciocolata cu lapte (100 g) 1 baton de ciocolata cu crema de capsuni (Laura) 900 ml lapte 400 g zahăr 5 linguri de faina 200 g untSe pune laptele, faina, zaharul pe foc pana se ingroasa suficient (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Se adauga ciocolata si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pana se topeste. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand pentru a nu forma pojghita. Cand crema este inca calda adaugam untul si amestecam. Crema nu este foarte groasă momentan, dar după ce a stat peste noapte la frigider se va întări.
Pregătim foile: punem într-un bol, zahărul, uleiul și laptele.
Măsurăm cu aceeași ceașcă ca unitate de măsură. Adăugați amoniacul stins în oțet. Se adauga faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, rezulta un aluat sfaramicios si uleios.
Împărțiți aluatul în 5 părți și întindeți foi subțiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana incep sa se rumeneasca pe margini.
Dupa coacere, le desprindem foarte usor de hartia de copt pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.
Se asambleaza prajitura: foaie, crema, folie si se opreste putina crema de pus deasupra. Lasam prajitura sa se raceasca pana a doua zi pentru a se inmuia foile si a intari crema. Porție a doua zi. Poftă bună!
Ingrediente Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata
1 cana de zahar
1 cana lapte
1 cana ulei
1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
faina cat cuprinde ( aprox.900 g)
1 tableta de ciocolata cu lapte ( 100 g)
1 tableta de ciocolata cu crema de capsuni ( Laura)
900 ml lapte
400 g zahar
5 linguri cu faina
200 g unt