Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Este o prajitura delicioasa din care iti vine sa tot mananci si mananci...! Dupa ce sta o zi, doua si se fragezesc bine foile, chiar nu te mai poti opri din mancat. :D
INGREDIENTE
Foi:
120 gr unt la temperatura camerei un praf de sare 150 gr zahar 1 ou mare 1 lgt bicarbonat de amoniu 80 g iaurt grecesc 450 gr fainaPt. crema de ciocolata:
150 g faina 200 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 litru de lapte 150 g ciocolata amaruie 100 g unt alune de padure tocate felii de migdaleFoile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.
Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini. Crema de ciocolata: Intr-o oala se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine apoi se toarna laptele putin cate putin si se omogenizeaza. Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba usor pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este gata se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Pe un platou se asaza o foaie. Se unge cu crema, se asaza a doua foaie, se unge cu crema, foaie, iar crema si deasupra ultima foaie care e mai frumoasa. Se unge deasupra cu un strat subtire de crema si se presara alunele tocate si feliile de migdale. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Ingrediente Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
120 gr unt la temperatura camerei
un praf de sare
150 gr zahar
1 ou mare
1 lgt bicarbonat de amoniu
80 g iaurt grecesc
450 gr faina
150 g faina
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 litru de lapte
150 g ciocolata amaruie
100 g unt
alune de padure tocate
felii de migdale