Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Aluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale. Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o din loc in loc cu furculița pentru a nu se umfla în cuptor și am tinut-o cate 10-12 minute la foc mic. Înainte de a întinde foile, ungem foarte puțin tava cu ulei, astfel se întind mai ușor. Crema de budinca cu visine Am pus vișinile într-un vas, le-am mărunțit cu blenderul, am pus zahărul, praful de budinca și apă peste ele, le-am transferat într-un vas,pe foc și am amestecat continuu până s-a îngroșat și s-a format budinca. Am lăsat să se răcească. Crema de vanilie Am amestecat ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat, faina apoi am adăugat treptat laptele,și am pus la fiert amestecând continuu, până s-a îngroșat. După ce am dat deoparte, am pus untul și am amestecat bine. Am lăsat la răcit. Asamblate prăjitură Am pus peste prima foaie jumătate din budinca cu visine, crema de vanilie peste a doua foaie și din nou budinca de vișine peste a treia foaie. Așezăm ultima foaie, o acoperim cu folie alimentara și o lăsăm câteva ore la rece. Tăiem prăjitura după preferințe: pătrățele, romburi sau așa cum le-am tăiat eu. Mi-au ieșit 30 bucatele frumușele și gustoase. Presărăm cu zahar pudra și le servim cu drag. Pofta buna!
Ingrediente Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Ingrediente pentru foi
2 oua
8 linguri ulei
8 linguri lapte
8 linguri zahar
30 linguri faina
1 linguriță praf de copt
Un vârf cuțit sare
Ingrediente pentru crema de budinca cu vișine
1 borcan de 800g vișine fără sâmburi, cu tot cu sucul propriu
2 plicuri praf de budinca cu aroma de frișcă sau vanilie
100g zahar
50 ml apa rece
Ingrediente pentru crema de vanilie
2 oua
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
500 ml lapte rece
O tava cu mărimea 20/30cm