Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

Ingrediente pentru foi 2 oua 8 linguri ulei 8 linguri lapte 8 linguri zahar 30 linguri faina 1 linguriță praf de copt Un vârf cuțit sare Ingrediente pentru crema de budinca cu vișine 1 borcan de 800g vișine fără sâmburi, cu tot cu sucul propriu 2 plicuri praf de budinca cu aroma de frișcă sau vanilie 100g zahar 50 ml apa rece Ingrediente pentru crema de vanilie 2 oua 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri faina 500 ml lapte rece O tava cu mărimea 20/30cm

Aluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale. Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o din loc in loc cu furculița pentru a nu se umfla în cuptor și am tinut-o cate 10-12 minute la foc mic. Înainte de a întinde foile, ungem foarte puțin tava cu ulei, astfel se întind mai ușor. Crema de budinca cu visine Am pus vișinile într-un vas, le-am mărunțit cu blenderul, am pus zahărul, praful de budinca și apă peste ele, le-am transferat într-un vas,pe foc și am amestecat continuu până s-a îngroșat și s-a format budinca. Am lăsat să se răcească. Crema de vanilie Am amestecat ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat, faina apoi am adăugat treptat laptele,și am pus la fiert amestecând continuu, până s-a îngroșat. După ce am dat deoparte, am pus untul și am amestecat bine. Am lăsat la răcit. Asamblate prăjitură Am pus peste prima foaie jumătate din budinca cu visine, crema de vanilie peste a doua foaie și din nou budinca de vișine peste a treia foaie. Așezăm ultima foaie, o acoperim cu folie alimentara și o lăsăm câteva ore la rece. Tăiem prăjitura după preferințe: pătrățele, romburi sau așa cum le-am tăiat eu. Mi-au ieșit 30 bucatele frumușele și gustoase. Presărăm cu zahar pudra și le servim cu drag. Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

Ingrediente pentru foi

2 oua

8 linguri ulei

8 linguri lapte

8 linguri zahar

30 linguri faina

1 linguriță praf de copt

Un vârf cuțit sare

Ingrediente pentru crema de budinca cu vișine

1 borcan de 800g vișine fără sâmburi, cu tot cu sucul propriu

2 plicuri praf de budinca cu aroma de frișcă sau vanilie

100g zahar

50 ml apa rece

Ingrediente pentru crema de vanilie

2 oua

100 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

4 linguri faina

500 ml lapte rece

O tava cu mărimea 20/30cm

Categorii