Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

 

Acum, după o masă copioasă și plină de calorii, mă simt ca o prăjitură cu cremă! Dar ca sa nu ma simt vinovata ca am mancat o felie mai mare, am pregatit-o cu indulcitor 😀😀 ... Am folosit lamaie atat pe blat, cat si in crema, fructe de padure, fiind usor acrisor, dupa cum ne place! Este destul de simplu și toată lumea a fost încântată de cum a ieșit! 

Pentru blat: 6 oua 6 linguri de îndulcitor pudră (sau 6 linguri de zahăr) 4 linguri ulei suc de la 1/2 lămâie mai mare 6 linguri de faina 1 praf de copt 1 lingură coajă de lămâie rasă Crema de fructe de padure: 300 ml frisca 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada 500 gr fructe de padure congelate 2 linguri pline cu amidon 2 linguri 1: 2 îndulcitor pudră premium (sau 4 linguri zahăr) 1 lingură coajă de lămâie rasă căpșune frunze de menta

De sus: Separați ouăle. Albusurile se amesteca cu un praf de sare pana devin spuma. Adăugați treptat îndulcitorul și amestecați la viteză mare până când spuma devine strălucitoare. Se amestecă gălbenușurile, uleiul și sucul de lămâie. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam peste oua, amestecam usor cu o spatula. La final, incorporam coaja rasa de lamaie. Tapetați o tavă de 34/36 cm cu hârtie de copt, turnați compoziția și nivelați-o. Dam blatul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 14 minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca. Tăiați capelele și îndepărtați-le, apoi tăiați 3 fâșii egale.

Crema de fructe de padure:Pune fructele de padure intr-o cratita cu indulcitorul. Transferați-le la foc, lăsați-le să fiarbă 2-3 minute. Dizolvați amidonul cu 4-5 linguri de apă rece. Puneți fructele la minim, turnați amidonul dizolvat, amestecând constant până se îngroașă. Luați tigaia de pe foc, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați jeleul să se răcească. Crema pentru frisca, rece, se amesteca pana capata putin volum. Adăugați smântâna albă, coaja de lămâie rasă și amestecați. Se pune jeleul rece de fructe si se amesteca pana se obtine o crema omogena. Dați la frigider pentru o oră. Pe o tavă se pune hârtie de copt și prima fâșie de blat. Insiropeaza-l putin, pentru ca blatul este usor uscat, ca pandispan. Utilizați un sirop de lămâie sau vanilie. Se pune 1/3 din crema, se niveleaza usor, ca sa nu curga pe margini. Așezați a doua bandă pe blat, în sirop, inca 1/3 din crema. Pune ultima fâșie de blat. Puneți restul de cremă într-un bol și formați câteva șanțuri. Acoperiți tortul și lăsați-l să se răcească peste noapte sau cel puțin 2-3 ore. A doua zi se decorează cu căpșuni proaspete și mentă. Sau porționat și servit!

Poftă bună!

Ingrediente Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Pentru blat: 6 oua 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar) 4 linguri ulei zeama de la 1/2 lamaie mai mare 6 linguri faina 1 praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie Crema de fructe de padure: 300 ml smantana pentru frisca 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada 500 gr fructe de padure congelate 2 linguri pline amidon 2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar) 1 lingura coaja rasa de lamaie capsuni frunze de menta

6 oua

6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)

4 linguri ulei

zeama de la 1/2 lamaie mai mare

6 linguri faina

1 praf de copt

1 lingura coaja rasa de lamaie

300 ml smantana pentru frisca

4 linguri crema tartinabila alba ca zapada

500 gr fructe de padure congelate

2 linguri pline amidon

2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar)

1 lingura coaja rasa de lamaie

capsuni

frunze de menta

Categorii