Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci
Este o prăjitură simplă, dar tare gustoasă, cu aluat fraged ce se topește instant de la prima degustare, gem acrișor de caise și bezea cu multă nucă. Este cunoscută și sub denumirea de „Prăjitura Figaro”. Eu nu am pudrat-o cu zahăr că nu am vrut-o foarte dulce și îmi place cum arată fix așa cum a ieșit.
Ingrediente Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci
Pentru aluatul fraged:
250 g unt cu 82% grăsime
75 g zahăr
30 g zahăr vanilat
6 gălbenușuri, medii
puțină sare
500 g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet
Pentru bezeaua cu nucă:
6 albușuri
125 g zahăr
30 g zahăr vanilat
200 g nucă măcinată fin
1 linguriță zeamă de lămâie
un vârf cuțit cu sare
Umplutura:
750 g gem de caise acrișor