Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

 

Este o prăjitură simplă, dar tare gustoasă, cu aluat fraged ce se topește instant de la prima degustare, gem acrișor de caise și bezea cu multă nucă. Este cunoscută și sub denumirea de „Prăjitura Figaro”. Eu nu am pudrat-o cu zahăr că nu am vrut-o foarte dulce și îmi place cum arată fix așa cum a ieșit.  

Ingrediente Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pentru aluatul fraged:

250 g unt cu 82% grăsime

75 g zahăr

30 g zahăr vanilat

6 gălbenușuri, medii

puțină sare

500 g făină

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet

Pentru bezeaua cu nucă:

6 albușuri

125 g zahăr

30 g zahăr vanilat

200 g nucă măcinată fin

1 linguriță zeamă de lămâie

un vârf cuțit cu sare

Umplutura:

750 g gem de caise acrișor

Categorii