Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

 

Aluaturi de casa  Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Cleme.

 

INGREDIENTE
Blat: 2 oua 4 galbenusuri 200 g unt 1 praf de sare 200 g zahar 1 plic de zahar vanilinat (8 g) esenta de vanilie 200 g faina 5 g praf de copt Dimensiuni tava: 25/35 cm Strat de gem: 1 borcan de 400 g de gem de piersici Bezea cu nuca: 4 albusuri 1 praf de sare 100 g zahar 1 plic de zahar vanilinat (8 g) 200 g nuca macinata

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.

Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.

Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Ingrediente Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Blat:

2 oua

4 galbenusuri

200 g unt

1 praf de sare

200 g zahar

1 plic de zahar vanilinat (8 g)

esenta de vanilie

200 g faina

5 g praf de copt

Dimensiuni tava: 25/35 cm

Strat de gem:

1 borcan de 400 g de gem de piersici

Bezea cu nuca:

4 albusuri

1 praf de sare

100 g zahar

1 plic de zahar vanilinat (8 g)

200 g nuca macinata

Categorii