Desert prajitura cu gris, de post

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu gris, de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu gris, de post

 

Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.

 

INGREDIENTE
200 gr gris 100 gr faina 150 gr zahar 100 ml ulei 250 ml apa carbogazoasa 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 1 lingura miere 200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate) Pt sirop: 200 ml apa 50 gr miere

In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .

Eu am adaugat in compozitie: coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.

Omogenizam totul si turnam in tava.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor, daca scobitoare iese curata, prajitura noastra este gata. Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata.

Siropul il preparam astfel: incalzim apa si amestecam in ea mierea.

Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul.

Ingrediente Desert prajitura cu gris, de post

200 gr gris

100 gr faina

150 gr zahar

100 ml ulei

250 ml apa carbogazoasa

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

1 lingura miere

200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)

Pt sirop:

200 ml apa

50 gr miere

Categorii