Desert prajitura cu iaurt

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu iaurt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu iaurt

 

El iaurt si Ea smantana, stau stingheri si nu-si vorbesc. O banana cam confuza sta mofluza. Ciocolata striga-n gura mare ca se plictiseste nevoie mare.Sar cam artagoase niste OO simandicoase. Se cred mari vedete si amenita de zor. Vor neaparat si de urgenta o reuniune serioasa, una bazata pe piscot. Reuniune au vrut, reuniune au gasit si ''Retete festive de iarna'' au devenit......

 

INGREDIENTE
5 oua 150 g zahar tos 100 g ciocolata alba 160 ml nectar de piersici 15 g gelatina 380 g smantana Pilos 20% grasime 650 g iaurt Pilos 10% grasime 50 g zahar farin piscoturi 14 2 banane Decor ciocolata topita seminte de rodie

Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara.

Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am amestecat ouale cu zaharul si nectarul de piersici, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu 25 min, dupa care am adaugat si ciocolata alba. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am incorporat amestecul in castronul cu iaurt si smantana. Am taiat bananele cubulete mai mici si le-am incorporat in compozitie. Am turnat compozitia in tava, deasupra am asezat piscoturile. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am rasturnat tava pe un platou si am decorat cu ciocolata topita si seminte de rodie. Am obtinut o prajitura racoroasa , numai buna dupa atatea mancaruri grele de sarbatori.

Ingrediente Desert prajitura cu iaurt

5 oua

150 g zahar tos

100 g ciocolata alba

160 ml nectar de piersici

15 g gelatina

380 g smantana Pilos 20% grasime

650 g iaurt Pilos 10% grasime

50 g zahar farin

piscoturi 14

2 banane

Decor

ciocolata topita

seminte de rodie

Categorii