Desert prajitura cu iaurt si branza dulce

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu iaurt si branza dulce

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu iaurt si branza dulce

 

A fost intrebarea: ce fac eu repede cu iaurt si branza dulce ca termenul de valabilatate se termina in cateva zile!? Cu cateva ingrediente in plus am reusit sa obtin o super prajitura care s-a papat foarte repede :)   

 

INGREDIENTE
4 oua putina sare 200g zahar vanilie (esenta si 1 plic de zahar vanilat) 300g iaurt cremos 230g faina 1 lingurita praf de copt 90g unt topit si racit (optional puteti adauga zeama si coaja de lamaie) Pentru umplutura de branza: 250g branza dulce zahar dupa gust (2-3 linguri rase) esenta de vanilie (1 lingurita) 1 ou mare sau 2 mici Pentru final: zahar pudra

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam deoparte), apoi mixam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia, pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam iaurtul cu untul topit si omogenizam. Faina si praful de copt le cernem direct in bol, mixam, iar la final, cu ajutorul unei palete adaugam bezeaua si omogenizam usor pana obtinem un aluat putin mai grosut ca la clatite. Turnam compozitia rezultata intr-o tava (eu am folosit yena) tapetata cu hartie de copt si dam deoaparte pana ne ocupam de umplutura: Branza o amestecam cu zaharul, vanilia si oul pana compozitia este legata, apoi cu o lingura punem din umplutura de branza in tava pana terminam totul. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pana cand prajitura s-a rumenit frumos! Cand este gata o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar! Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu iaurt si branza dulce

4 oua

putina sare

200g zahar

vanilie (esenta si 1 plic de zahar vanilat)

300g iaurt cremos

230g faina

1 lingurita praf de copt

90g unt topit si racit

(optional puteti adauga zeama si coaja de lamaie)

Pentru umplutura de branza:

250g branza dulce

zahar dupa gust (2-3 linguri rase)

esenta de vanilie (1 lingurita)

1 ou mare sau 2 mici

Pentru final: zahar pudra

Categorii