Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Am primit aceasta prajitura datorita sosului de zmeura (coulis) si cantitatii de frisca lichida pe care am tot invartit-o in frigider si nu am vrut sa le arunc... asa ca, pe un blat simplu si insiropat am turnat crema de zmeura folosind cele 2 ingrediente: D ce sa zic... s-a terminat repede si am luat desert dupa cina, exact 4 portii :))
Rock: 3 oua 60-80g vechi vanilie un vârf de cuțit de sare 80g faina 1/2 lingurita praf de copt Sirop: 1 cana apa + zahar dupa gust + vanilie Mousse de iaurt și zmeură: 70 g coulis de zmeură 1 iaurt de zmeură de 125 g 3 g foi de gelatină 140ml frisca + 1 lingura zahar pudra Decor: sos de ciocolataPentru blat: Amesteca ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt, se amesteca, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust. Se toarna compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute sau se face testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar cu hartia de copt si ai grija de siropul: Se incinge apa cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga vanilie dupa gust. Pentru Mousse: Se incinge coulis de zmeura intr-un vas cu microunde sau ibric pe aragaz, dar nu fierbinte, apoi se pune gelatina hidratata (tinuta in apa rece aproximativ 8-10 minute).Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, apoi adauga iaurtul si amesteca. Crema frisca cu zahar pudra pana devine pufoasa, apoi adauga amestecul de zmeura si iaurt si amesteca. Turnam crema rezultata peste blat, pe care o scoatem din hartia de copt si o asezam din nou in tava in care s-a copt si insiropam bine. Lasam sa se raceasca pana se intareste, apoi taiem marginile si il putem servi cu sos de ciocolata sau ce vrei!
Ingrediente Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Blat:
3 oua
60-80g zahar
vanilie
un praf de sare
80g faina
1/2 lingurita praf de copt
Sirop: 1 ceasca de apa + zahar dupa gust + vanilie
Mousse de iaurt si zmeura:
70g coulis de zmeura
1 iaurt de zmeura de 125g
3g gelatina foi
140ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
Decor: sos de ciocolata