Desert prajitura cu lamaie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu lamaie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu lamaie
O prajitura delicata cu blat pufos si crema fina, cu aroma intensa de lamaie.
Rock:
5 ouă 110 gr zahar 2 linguri ulei 2 linguri de apa rece 135 gr faina un vârf de cuțit de sare 2 linguri suc de lamaie 1 lingură coajă de lămâie rasă 1/2 lingurita praf de coptCremă:
3 oua 130 gr zahar 10 gr amidon de porumb 100 ml suc de lamaie 100 gr untDecor:
200 gr ciocolata alba 50 ml frișcă lichidă
Pentru blat am amestecat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si suc de lamaie si coaja rasa.
Separat am amestecat galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa rece. Am adaugat galbenusurile peste albusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (20/30) si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru 20/25 minute. Dupa ce s-a racit complet, am taiat blatul in jumatate pe jumatate de tava si tot in jumatate pe inaltimea blatului, obtinand astfel 4 bucati subtiri de blat.
Pentru crema am amestecat ouale cu zahar (data viitoare o sa pun mai mult zahar, crema a iesit cam acra dupa gustul meu) si amidon de porumb. Am adaugat sucul de lamaie fierbinte, am mixat pana s-a topit zaharul, apoi am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am amestecat aceasta compozitie cu 100 gr unt (82%).
Am pus frisca rece intre cele 4 blaturi si am pus prajitura rece pentru minim o ora. Am portionat prajitura, am pus frisca topita cu frisca pe fiecare bucata, apoi am decorat cu aceeasi crema de lamaie si chipsuri de ciocolata alba.
Ingrediente Desert prajitura cu lamaie
5 oua
110 gr zahar
2 linguri ulei
2 linguri apa rece
135 gr faina
un praf de sare
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura coaja de lamaie rasa
1/2 lingurita praf de copt
3 oua
130 gr zahar
10 gr amidon de porumb
100 ml suc de lamaie
100 gr unt
200 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida