Desert prajitura cu mere

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere

 

Acesta este un tort rapid, delicios si foarte usor de preparat. 

450 g de făină 150 g zahăr 200 g unt 200 ml lapte 4 mere mari 4 oua 16 g zahăr vanilat 10 g praf de copt suc de lămâie sare

Amestecați untul la temperatura camerei cu un praf de sare, zahăr măcinat și zahăr vanilat. Se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Adăugați zeama de lămâie și adăugați puțin lapte, până încorporați totul. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam in prima etapa, pana se incorporeaza bine.

Curățați merele, tăiați-le în 4 și îndepărtați cotorul și apoi tăiați-le în cuburi. Peste mere se pun 3 linguri de faina si se amesteca bine, ca ulterior sa se distribuie cat mai bine merele in aluat. Pune-le peste aluat si amesteca bine.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt pe fund si unt pe margini si nivelam prajitura.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 50-55 de minute, pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca si se serveste.

Ingrediente Desert prajitura cu mere

450 g făină

150 g zahăr

200 g unt

200 ml lapte

4 mere mari

4 ouă

16 g zahăr vanilat

10 g praf de copt

zeama de la o lămâie

sare

Categorii