Desert prajitura cu mere
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere
Mi se pare că prăjiturile (plăcintele) cu mere sunt oarecum specifice toamnei, când fructele frumoase și sănătoase se culeg din livezi și încântă privirea... Soțul meu își dorea de mult să facă o prăjitură cu mere, dar trebuia să încheie. carantina forțată și neplăcută la care am fost supuși, precum și starea precară de sănătate, să încercăm o rețetă cât mai simplă, dar cu șanse mari de reușită. Asta a fost și ne-a plăcut amândurora, amândurora...
Pentru blat: 5 ouă 150 de grame de zahăr tos 5 grame de sare extra fină 1 lingurita praf de copt 1 plic de zahăr vanilat 150 de grame de faina alba 150 de grame de unt topit Pentru umplutura: 7-8 doar 3-4 linguri de zahar tos 1-2 linguri scorțișoară (pulbere) 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui Pentru decor: 2 linguri de zahar pudra 1 plic de zahăr vanilatMai întâi pregătiți umplutura. Merele se spala, se curata de coaja, se pun pe razatoarea mare si se prajesc intr-o cratita in care se pun 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Se adauga 3-4 linguri de zahar tos si se tine umplutura la foc mic pana scade lichidul. Apoi se ia cratita de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute, apoi se adauga 1-2 linguri de scortisoara pudra si se amesteca umplutura.
În timp ce umplutura se răcește, faceți aluatul pentru blat. Se separă albușurile de gălbenușuri, se amestecă cu o pudră de sare extrafină și când capătă volum, se adaugă treptat zahărul tos și vanilat, iar apoi gălbenușurile, unul câte unul. Se amesteca constant pana cand zaharul nu se mai simte apoi se adauga, in ploaie, faina alba amestecata cu praful de copt. La final se adauga treptat untul topit si se lasa putin la racit.
Se toarna jumatate din aceasta compozitie in tava in care a fost pusa in prealabil hartia de copt si se da la cuptor la foc mediu (180 grade Celsius) pentru 10 minute.
După acest timp, scoateți tava din cuptor, lăsați blatul să se răcească ușor și apoi întindeți uniform umplutura pe toată suprafața tăvii. Deasupra se toarnă restul de compoziție de blat și apoi se da din nou tava la cuptor până când aluatul crește și se rumenește frumos. Se scoate apoi tava din cuptor, se presara deasupra zahar pudra amestecat cu 1 plic zahar vanilat iar cand prajitura se raceste, se portioneaza si se serveste.
Ingrediente Desert prajitura cu mere
Pentru blat:
5 ouă
150 grame de zahăr tos
5 grame de sare extrafină
1 linguriță de praf de copt
1 plic de zahăr vanilinat
150 grame de făină albă
150 grame de unt topit
Pentru umplutură:
7-8 mere
3-4 linguri de zahăr tos
1-2 linguri de scorțișoară (pudră)
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
Pentru decor:
2 linguri de zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilinat