Desert prajitura cu mere, la tigaie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere, la tigaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere, la tigaie
Am vazut aceasta reteta pe youtube sub numele celebrului tort cu ou singur. Mi-a plăcut rețeta, așa că am făcut și o prăjitură cu mere. Este un tort simplu, pufos, perfect pentru o zi ploioasa de toamna.
1 măr 1 sau un vârf de cuțit de sare esență de vanilie 60 g zahăr 150 ml lapte 60 ml ulei vegetal 8 g praf de copt 150 g de făină 1 lingurita otet unt pentru a unge tava 1 lingura zaharSe unge tava cu unt si se acopera cu 1 lingura de zahar. Tăiați mărul în felii și scoateți cutia de semințe cu un dop de plastic. Puneți feliile de mere în tigaie.
Intr-un bol amestecam oul cu sarea, esenta de vanilie si zaharul. Dupa ce compozitia s-a albit si zaharul s-a topit, adaugam uleiul intr-un fir subtire si amestecam bine. Apoi adăugați laptele. Cerneți făina împreună cu praful de copt. Se amestecă cu un tel până se încorporează făina. La final se adauga otetul.
Compoziția se toarnă peste mere și se nivelează ușor. Pune tortul la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul, prajitura se rastoarna pe o farfurie. Se serveste pudrata cu zahar.
Ingrediente Desert prajitura cu mere, la tigaie
1 măr
1 ou
un praf de sare
esenţă de vanilie
60 g zahăr
150 ml lapte
60 ml ulei vegetal
8 g praf de copt
150 g făină
1 linguriţă cu oţet
unt pentru uns tigaia
1 lingură cu zahăr