Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere, nuci si branza

 

Vă invit să încercați cea mai bună prăjitură cu mere și brânză pe care am mâncat-o vreodată. Toți cei care au gustat-o au fost de acord cu mine. Deja s-a terminat și am în plan să o repet.

pentru blat (35 x 25 cm): 3 ouă mari 60g zahăr pudră vanilat sare 70 ml lapte 70ml ulei 1 lingură praf de copt 16 linguri faină  crema 1: 1 kg mere 4-5 linguri zahăr scorțișoară 80g nuci 30g unt  crema 2: 550g brânză de vaci 90g zahar cu aromă de citrice 3 ouă 1 plic budincă de vanilie 30g stafide

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă  scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească.

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. 

 

Pentru crema 2, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). La final se încorporează stafidele.

Se scoate tava și se întinde amestecul de mere călite și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.

Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.

 

Ingrediente Desert prajitura cu mere, nuci si branza

pentru blat (35 x 25 cm):

3 ouă mari

60g zahăr pudră vanilat

sare

70 ml lapte

70ml ulei

1 lingură praf de copt

16 linguri faină

 crema 1:

1 kg mere

4-5 linguri zahăr

scorțișoară

80g nuci

30g unt

 crema 2:

550g brânză de vaci

90g zahar cu aromă de citrice

3 ouă

1 plic budincă de vanilie

30g stafide

Categorii