Desert prajitura cu mere si branza
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si branza
Daca a inceput sezonul merelor, va invit sa incercati o reteta delicioasa si foarte usor de preparat.
Pentru blat:
200 g faina 2 lingurite praf de copt ras 1 lingurita scortisoara 200 g unt moale 140 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 1 plic esență de vanilie 4 oua 50 g alune prajite tocatePentru crema:
600 g brânză de vaci 150 g zahăr măcinat 200 g frisca 3 oua 30 g amidon de porumb esenta de lamaie 2 mere mariAmestecam untul moale cu zaharul macinat si un praf de sare, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam esenta de vanilie si scortisoara si amestecam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam. Se pun alunele tocate si se amesteca compozitia.
Se toarna compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o spatula. Puneti intr-un bol branza, zaharul macinat, esenta, ouale si smantana si amestecati cu un blender vertical pana obtineti o compozitie cremoasa. Adăugați amidonul de porumb și amestecați. Se toarnă crema peste blatul și se nivelează.
Spălați merele, tăiați-le în 4, îndepărtați cotorul și tăiați-le felii, apoi puneți-le peste crema de brânză. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasam prajitura sa se raceasca o ora si apoi taiem si servim.
Ingrediente Desert prajitura cu mere si branza
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt
1 linguriță scorțișoară
200 g unt moale
140 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
1 plic esență de vanilie
4 ouă
50g alune prăjite mărunțite
600 g brânză de vaci
150 g zahăr măcinat
200 g smântână pentru frişcă
3 ouă
30 g amidon de porumb
esență de lămâie
2 mere mari