Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

 

Ori de cate ori pregatesc ceva dulce cu indulcitor si vad cat de bine imi este, ma bucur mult. Am inceput sa devin o fana a deserturilor cu indulcitor natural, asa mai pot evita zaharul. De aceasta data m-am oprit la aceasta prajitura cu mere, crema cu branza de vaci si ciocolata alba. A iesit super buna si delicioasa, o puteti pregati chiar si pentru musafiri, ca sigur nu o sa dati gres cu ea.

Pentru blat: 4 oua 3 linguri indulcitor cocos (sau 4 linguri zahar brut) 3 linguri ulei 6 linguri faina zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru stratul de mere: 3 mere mari (sau 4-5 potrivite) 1 lingura indulcitor cocos (sau 3 linguri zahar brut) 1 lingura amidon 50 ml apa 1 lingurita vanilie Pentru crema cu branza: 600 gr branza de vaci 250 gr crema e branza 120 gr ciocolata alba cu indulcitor 2 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 4 linguri zahar) 1 lingurita vanilie

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de lamaie si uleiul. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, amestecand cu o paleta. Puneti si vanilia. Tapetati fundul unei tavi de 26 cm (cu inel detasabil), cu hartie de copt, turnati compozitia si o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 14 minute. Cand este gata, scoateti blatul din cuptor si il lasati sa se raceasca in tava pentru ca acolo o sa asamblati prajitura.

Stratul de mere: Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Le puneti intr-o cratita cu apa, indulcitorul cocos si vanilia. Le transferati pe foc, amestecati si le lasati sa fiarba la foc potrivit cam 4-5 minute. Dizolvati amidonul cu 3 linguri de apa rece. Il turnati peste mere si amestecati repede sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, trageti cratita de pe foc. Rasturnati compozitia fierbinte peste blatul rece si nivelati. Lasati sa sa raceasca la temperatura camerei.

Crema cu branza: Topiti pe baie de aburi 80 de grame de ciocolata. Intr-un bol puneti branza de vaci, crema de branza, indulcitorul, vanilia si le mixati bine. Adaugati ciocolata topita, mai mixati putin cat sa se incorporeze. Restul de ciocolata alba o taiati bucatele, o puneti peste branza si amestecati cu o paleta. Peste stratul de mere racorit, puneti crema cu branza, nivelati si dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Este de preferat sa acoperiti prajitura. O scoateti de la rece, indepartati inelul detasabil de la tava. O decorati cu banuti din ciocolata fara zahar, apoi o taiati si serviti. Pofta buna! 

Ingrediente Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Pentru blat: 4 oua 3 linguri indulcitor cocos (sau 4 linguri zahar brut) 3 linguri ulei 6 linguri faina zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru stratul de mere: 3 mere mari (sau 4-5 potrivite) 1 lingura indulcitor cocos (sau 3 linguri zahar brut) 1 lingura amidon 50 ml apa 1 lingurita vanilie Pentru crema cu branza: 600 gr branza de vaci 250 gr crema e branza 120 gr ciocolata alba cu indulcitor 2 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 4 linguri zahar) 1 lingurita vanilie

4 oua

3 linguri indulcitor cocos (sau 4 linguri zahar brut)

3 linguri ulei

6 linguri faina

zeama de la 1/2 lamaie

1 lingurita praf de copt

1 lingurita vanilie

3 mere mari (sau 4-5 potrivite)

1 lingura indulcitor cocos (sau 3 linguri zahar brut)

1 lingura amidon

50 ml apa

1 lingurita vanilie

600 gr branza de vaci

250 gr crema e branza

120 gr ciocolata alba cu indulcitor

2 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 4 linguri zahar)

1 lingurita vanilie

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic