Desert prajitura cu mere si caramel
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si caramel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si caramel
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară fulgii de migdale. Se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute. Se pune caramelul cu untul într-un castron și se topesc în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde (sau pe baie de aburi), apoi se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească prăjitura și se ornează cu caramel, apoi se servește.
Ingrediente Desert prajitura cu mere si caramel
5 mere
un praf de sare
3 ouă
150 ml de lapte
30 g de unt topit
120 g de făină
50 g de zahăr
esență de vanilie
2 linguri fulgi de migdale
pentru ornat:
30g caramel (lapte condensat caramelizat) la cutie
10g unt