Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

 

Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lapte. https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-cu-mere-si-ciocolata-fara.html

 

INGREDIENTE
130 gr de ciocolata neagra 85% 3-4 mere - 300 gr curatate 4 oua 4 linguri bune de indulcitor natural erithritol 3 linguri bune de pudra de migdale 20 migdale sau nuci

Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste ele ciocolata rupta bucatele. Se va topi, amestecati bine si lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale intregi cu indulcitorul ramas timp de 5 minute. Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-mere. Amestecati. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale sau/si nuci. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Am lasat 10 minute in cuptorul oprit. Scoateti si lasati sa se raceasca complet in tava. Taiati in portii si serviti . Minunata cu o cafea.

Ingrediente Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

130 gr de ciocolata neagra 85%

3-4 mere - 300 gr curatate

4 oua

4 linguri bune de indulcitor natural erithritol

3 linguri bune de pudra de migdale

20 migdale sau nuci

Categorii