Desert prajitura cu mere si crema mousseline

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si crema mousseline
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si crema mousseline
A iesit tare buna, un blat pufos si umed, aroma de mere si crema aerata de vanilie...o bunatate!
INGREDIENTE
Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere. Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de compozitia de albusuri: Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, vanilia, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie. Compozitia rezultata o turnam peste merele razuite si dam totul la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit o intoarcem pe un platou, dupa care urmeaza sa-i punem crema. Pont: Pentru a economisi timp puteti face crema de vanilie din timp!!! Pentru crema: Punem laptele impreuna cu vanilia pe foc pana aproape sa dea in clocot, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam si amidonul, amestecam, apoi turnam in fir subtire laptele fierbinte si mixam continuu. Turnam compozitia rezultata intr-un vas si-l punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte pana se raceste complet acoperit cu folie de plastic pentru a nu forma coaja deasupra. Cand crema este complet rece, mixam untul pana devine spuma apoi adaugam treptat din crema. Vom obtine o crema pufoasa si legata. Turnam crema peste prajitura si radem putina ciocolata sau pudram cu cacao. Pofta buna!
Ingrediente Desert prajitura cu mere si crema mousseline
Pentru compozitia de mere:
5 mere
zahar dupa gust (5 linguri)
scortisoara
Pentru blatul de albusuri:
6 albusuri
un praf de sare
200g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
125g iaurt
150g faina
1 lingurita praf de copt
50g unt
100g ciocolata neagra
Pentru crema mousseline:
500ml lapte
6 galbenusuri
150g zahar
30g amidon de porumb sau 65g faina
vanilie
putina sare
100g unt la temperatura camerei