Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)

 

Ce-mi plac prajiturile cu mere.... De data aceasta va propun o reteta fara zahar rafinat deci low carb si fara faina de grau deci fara gluten. Binenteles ca puteti inlocui indulcitorul cu zahar daca doriti si faina de cocos cu faina de grau. https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/prajitura-cu-mere-si-faina-de-cocos.html

 

INGREDIENTE
6 mere 4 linguri indulcitor natural 1 lingurita rasa de pudra de scortisoara 30 gr de unt 2 oua 1 lingura faina de cocos 150 gr de mascarpone 100 ml de smantana lichida nuca de cocos rasa

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati si curatati merele.

Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa.

Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra untul taiat bucatele.

Dati la cuptor timp de 30 de minute .

Scoateti si lasati sa raceasca 10 minute.

Intre timp bateti ouale intregi cu restul de indulcitor timp de 5 minute . Adaugati faina de cocos, smantana si mascarponele.

Amestecati bine si varsati peste mere.

Presarati un pic de nuca de cocos rasa si dati la cuptor timp de 25-30 minute.

Scoateti si lasati sa se raceasca.

Serviti dupa dorinta.

Ingrediente Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)

6 mere

4 linguri indulcitor natural

1 lingurita rasa de pudra de scortisoara

30 gr de unt

2 oua

1 lingura faina de cocos

150 gr de mascarpone

100 ml de smantana lichida

nuca de cocos rasa

Categorii