Desert prajitura cu mere si nuci
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu mere si nuci
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mere si nuci
Retete de suflet Astăzi am reușit în sfârșit să fac o prăjitură cu arome de toamnă, ca vremea de afară. O combinație fericită de mere cu nuci și aromă de scorțișoară.
2 oua 200 g zahăr brun 80 ml ulei 140 gr iaurt un vârf de cuțit de sare 1 plic de zahăr vanilat bourbon scorțișoară măcinată 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu 30 gr cacao 200 gr faina alba 3 mere 1 lingura suc de lamaie 150 gr nuci tăiate în bucăți mari zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor unt și făină pentru a forma tapetCurățăm merele, scoatem tulpinile și le tăiem cubulețe. Stropiți cu suc de lămâie și lăsați deoparte. Miezul de nuca le punem intr-o tava pe hartie de copt si le rumenim usor la cuptor, apoi le lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem ouale, sarea, zaharul brun si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca bine. Adaugam zaharul vanilat, scortisoara, cacao, apoi cerneam faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se omogenizează compoziția. Adăugați mere și 100 g nuci. Tapetați o formă cu unt și făină și turnați compoziția. Deasupra se presară restul de nuci și se modelează în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoateți forma și lăsați-o să se răcească câteva minute, apoi scoateți cu grijă prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească bine pe un grătar.
Ingrediente Desert prajitura cu mere si nuci
2 oua
200 gr zahar brun
80 ml ulei
140 gr iaurt
un praf de sare
1 plic zahar vanilat bourbon
scortisoara macinata
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
30 gr cacao
200 gr faina alba
3 mere
1 lingura zeama de lamaie
150 gr nuca taiata in bucati mari
zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
unt si faina pentru a tapeta forma