Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele
Initial am zis ca fac reteta Fotomodelinei Simona, doar ca a iesit ca la mine, am cam deviat de la reteta, ca eu nu aveam limete, portocala si altele.Asa ca a iesit ca la mine nu ca la ea.... PS. Am lipsa niste poze, eram convinsa ca le-am facut, surpriza a fost cand le-am descarcat, nu erau...ce face scleroza din om....:))))))))))
INGREDIENTE
Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu faina si cacaua, apoi am adaugat 1-2 linguri peste galbenusuri, am incoporat bine, am adaugat 1-2 linguri de spuma de albus, am incorporat cu miscari lente de jos in sus, am procedat la fel pana am terminat ingredientele uscate si spuma de albusuri. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am facut testul scobitorii, cand a fost copt blatul l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.
Crema de unt cu lamaie : Intr-o craticioara am pus 300 ml lapte , amestecat cu zaharul brun, la fiert, restul de lapte l-am turnat peste amidon si faina, putin cate putin sa nu faca cocoloase. Cand a inceput laptele sa fiarba, am turnat amestecul de lapte cu faian si amidon si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase ca o budinca, am tras cratita de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am acoperit cratita cu folie alimentara, direct pe suprafata budincii, sa nu faca crusta in timp ce se raceste. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am adaugat putin cate putin din budunca racita bine, pana am obtinut o crema fina si ferma.
Blatul racit, l-am asezat din nou in tava in care l-am copt, tava tapetata cu folie alimentara. peste blat am intins crema de unt, am nivelat, api am dat tava la frigider pentru 2 ore.
Crema de mascarpone : Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat amscarponele si am mai mixat 1-2 min, la final am adaugat siropul de zmeura.
Am scos tava de la frigider, am intins peste crema de unt, crema de mascarpone, am nivelat si am mai lasa cca 1 ora la frigider. Apoi am portionat prajitura si am decorat-o cu ciocolata topita.
Ingrediente Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele
Blat
5 oua mai mari
5 linguri zahar farin
150 g migdale prajite si macinate
20 g cacao
100 g faina
Crema de unt cu lamaie
200 g unt cu 80% grasime
500 ml lapte 3,5 % grasime
2 linguri faina
1 lingura amidon
8 linguri zahar brun dark
zeama de lamaie ( fiecare pune cat vrea de acra sa fie crema)
Crema mascarpone
250 g mascarpone
300 ml frica lichida Creme Patiserie
2-3 linguri sirop gros de zmeura
Decor
ciocolata topita