Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

 

Este o prajitura delicioasa si aromata din care iti vine sa tot mananci ... si mananci ...:D "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

5 oua un praf de sare 10 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 lg ulei 100 g migdale macinate 5 lg faina alba 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

400 ml apa 3 lg zahar esenta de migdale marocana

Pt. crema:

100 g faina alba 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 750 ml lapte 100 g ciocolata alba 100 g unt migdale macinate

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare.

Intr-un bol se amesteca bine migdalele macinate cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Siropul: Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa la racit apoi se adauga esenta de migdale, dupa gust.

Crema de lapte cu ciocolata alba: Intr-o oala de inox se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune in crema. Se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa putin apoi se incorporeaza untul. Se lasa crema la racit.

Pe un platou se pune jumatatea de blat si se insiropeaza. Se unge cu 2/3 din crema de lapte apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Deasupra se presara migdale macinate.

Se da la rece inainte de a se portiona.

Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

5 oua

un praf de sare

10 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 lg ulei

100 g migdale macinate

5 lg faina alba

1 plic praf de copt

400 ml apa

3 lg zahar

esenta de migdale marocana

100 g faina alba

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

750 ml lapte

100 g ciocolata alba

100 g unt

migdale macinate

Categorii