Desert prajitura cu morcov si crema de branza
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu morcov si crema de branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu morcov si crema de branza
O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.
Rock:
3 oua 240 gr faina 200 gr zahar 200 gr morcovi rasi 80 gr nuci 150 ml ulei un vârf de cuțit de sare o lingură de coajă de portocală rasă un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiuCremă:
500 gr crema de branza 150 gr unt 200 ml smantana pentru smantana neindulcita 80 gr zahar pudraKrantz
100 gr zahar 50 gr nuci 10 gr untPentru blat am amestecat spuma de ou cu praf de sare si zahar pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul continuand amestecarea, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat nucile coapte tocate.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am dat-o la cuptorul incins pentru aproximativ 50 de minute. Am facut testul cu scobitoarea sa verific daca este copt. Am lasat blatul sa se raceasca.
Pentru crema se amesteca untul moale cu zaharul pudra, apoi se adauga crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am turnat amestecul pe o tabla umeda si cand s-a racit l-am zdrobit cu sucitorul.
Am pus pe blat un strat subtire de crema, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.
Pentru decor poti folosi si jeleuri, bucatele de portocala confiata, bucatele de nuca etc
Ingrediente Desert prajitura cu morcov si crema de branza
3 oua
240 gr faina
200 gr zahar
200 gr morcov ras
80 gr nuci
150 ml ulei
un praf de sare
o lingura coaja de portocala rasa
un varf de cutit scortisoara macinata
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
500 gr crema de branza
150 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
80 gr zahar pudra
100 gr zahar
50 gr nuca
10 gr unt