Desert prajitura cu morcov si crema de branza

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu morcov si crema de branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu morcov si crema de branza

 

O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.

Rock:

3 oua 240 gr faina 200 gr zahar 200 gr morcovi rasi 80 gr nuci 150 ml ulei un vârf de cuțit de sare o lingură de coajă de portocală rasă un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

Cremă:

500 gr crema de branza 150 gr unt 200 ml smantana pentru smantana neindulcita 80 gr zahar pudra

Krantz

100 gr zahar 50 gr nuci 10 gr unt

Pentru blat am amestecat spuma de ou cu praf de sare si zahar pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul continuand amestecarea, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.

Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat nucile coapte tocate.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am dat-o la cuptorul incins pentru aproximativ 50 de minute. Am facut testul cu scobitoarea sa verific daca este copt. Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema se amesteca untul moale cu zaharul pudra, apoi se adauga crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca.

Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am turnat amestecul pe o tabla umeda si cand s-a racit l-am zdrobit cu sucitorul.

Am pus pe blat un strat subtire de crema, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.

Pentru decor poti folosi si jeleuri, bucatele de portocala confiata, bucatele de nuca etc

Ingrediente Desert prajitura cu morcov si crema de branza

3 oua

240 gr faina

200 gr zahar

200 gr morcov ras

80 gr nuci

150 ml ulei

un praf de sare

o lingura coaja de portocala rasa

un varf de cutit scortisoara macinata

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

500 gr crema de branza

150 gr unt

200 ml smantana pentru frisca neindulcita

80 gr zahar pudra

100 gr zahar

50 gr nuca

10 gr unt

Categorii