Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Elvetia. Cum sa faci Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
Dupa reteta clasica cu cream cheese - vezi aici- va prezint o varianta cu ciocolata fara gluten, fara lactoza si cu indulcitor natural. Utilizarea morcovilor in prajituri este o idee veche din Evul Mediu cand zaharul era un produs scump si morcovul il inlocuia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html
INGREDIENTE
Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.
Incorporati aboi bicarbonatul. Incalziti cuptorul la 160°C. Curatati si dati pe razatoare morcovii. Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.
Lasati sa se raceasaca un pic.
Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.
Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.
Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.
Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.
Ingrediente Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
150 gr de morcovi
100 gr de pudra/faina de migdale
50 gr faina de nuci
150 gr de ciocolata neagra 85%
3 oua
75 gr de indulcitor natural eritritol
40 gr ulei de masline bio
90 ml lapte de cocos fara zahar
1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
1/2 lingurita de bicarbonat
50 gr miez de nuca
decor: nuca de cocos, ciocolata rasa