Desert prajitura cu mousse de afine de cultura
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu mousse de afine de cultura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mousse de afine de cultura
Am fost cadorisita cu niste afine de cultura, o parte le-am pus pentru afinata, o alta parte am facut dulceata si am pus cateva si la congelator, ca cine stie ce idei imi mai traznesc...:))))))))))))))
Blat- tava 35/25 cm 300 g albusuri 300 g zahar 300 g nuca prajita si macinata 100 g faina un praf de sare Mouse de afine 600 g dulceata de afine de cultura 4 galbenusuri 200 g ciocolata cu aroma de vanilie 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 15 g gelatina Decor afine de culturaBlat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 40 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.
Am pregatit tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat blatul racit , apoi m-am apucat sa fac mouse-ul de afine.
Mouse de afine : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Intr-un castron de inox am pus dulceata, am blendat-o, apoi am incorporat galbenusurile si am adaugat si ciocolata. Am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Apoi am incorporat si frisca. Am turnat mouse-ul peste blat, apoi am bagat tava la frigider pentru min 5 ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa ferbinte, am decorat cu afine de cultura.
Ingrediente Desert prajitura cu mousse de afine de cultura
Blat- tava 35/25 cm
300 g albusuri
300 g zahar
300 g nuca prajita si macinata
100 g faina
un praf de sare
Mouse de afine
600 g dulceata de afine de cultura
4 galbenusuri
200 g ciocolata cu aroma de vanilie
500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
15 g gelatina
Decor
afine de cultura