Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

 

„Rețete de Paște” Dacă tot e sezonul căpșunilor, vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă.

pentru blat umed: 133 g ciocolată neagră (54,5% cacao) 80 g cafea fierbinte 166 g iaurt grecesc 133 g ulei 3 oua 200g faina 200 g zahăr 66 g cacao neagră suplimentară 5 g praf de copt 2g sare pentru crema de capsuni: 300 g căpșuni 300 ml frisca neindulcita 10g gelatina + 50ml apa rece 80 g zahăr pentru decor: 100 ml frisca neindulcita 100 ciocolata neagra căpșune

Pentru blat:

Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.

Intr-un alt vas punem faina, cacaoa, zaharul macinat, sarea si praful de copt si amestecam amestecul, apoi cernem peste compozitia lichida si amestecam bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.

Tapetați tava cu hârtie de copt, apoi turnați compoziția. Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C pentru 50-55 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Turnați aluatul cu fața în jos pe un grătar și lăsați să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, tăiați-o orizontal în 2 foi. Am tăiat marginile blatului pentru că inelul era puțin mai mic decât blatul.

Pentru crema amestecam 300g de capsuni cu un blender vertical si adaugam 2 linguri de zahar si punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca.

Se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece, apoi se topeste pe baie de aburi si apoi se lasa sa se raceasca.

Se amesteca crema pentru crema pana se obtine o compozitie ferma. Adauga piureul de capsuni si amesteca bine.

Peste gelatina răcită se pun 2-3 linguri de smântână și se amestecă, apoi se toarnă gelatina peste crema de căpșuni și se amestecă.

Asezati un blat pe o farfurie, in interiorul unui inel, turnati crema de capsuni si nivelati, apoi asezati al doilea blat deasupra cremei si puneti prajitura la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Glisați ușor cuțitul peste marginea inelului reglabil pentru a-l scoate din cremă și apoi scoateți inelul.

Pentru decor:

Se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc și se adaugă ciocolata mărunțită și se lasă 30 de secunde să se tempereze, după care se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcorească, apoi se toarnă deasupra cremei de căpșuni și se nivelează. Se dă la rece pentru 1-2 ore și apoi se servește. Se decorează cu căpșuni.

Ingrediente Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

pentru blat umed:

133g ciocolată neagră (54,5% cacao)

80g cafea fierbinte

166g iaurt grecesc

133g ulei

3 ouă

200g făină

200g zahăr

66g cacao extra black

5g praf de copt

2g sare

pentru crema de căpșuni:

300g căpșuni

300ml smântâna pentru frișcă neîndulcită

10g gelatină + 50ml apă rece

80g zahăr

pentru decor:

100ml smântâna pentru frișcă neîndulcită

100 ciocolată neagră

căpșuni

Categorii