Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

 

Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Miha. Mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE
Blat 1: 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar esenta de vanilie 150 g faina 5 g praf de copt 50 g fulgi de nuca de cocos Dimensiuni tava: 20/30 cm Blat 2: 3 albusuri 1 praf de sare 100 g zahar 100 g fulgi de nuca de cocos 50 g faina 5 g praf de copt esenta de vanilie Sirop: 100 g zahar 300 ml apa esenta de vanilie Crema: 200 ml frisca indulcita 200 g ciocolata alba 1-2 linguri apa 200 g lapte condensat esenta de vanilie Pentru ornat: 20 g fulgi de nuca de cocos

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos, apoi se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si esenta de vanilie, amestecand totul usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.

Crema:

Se mixeaza frisca putin, dar fara sa se intareasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior, la foc, cu 1-2 linguri apa. Se mesteca continuu pana cand se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca mixata impreuna cu laptele condensat si esenta de vanilie. Se introduce amestecul la frigider pana cand se raceste foarte bine astfel incat sa se poata mixa.

Asamblare:

Se insiropeaza primul blat. Se pune un strat de crema cu ajutorul unui posh si se presara fulgi de nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se intinde un alt strat de crema. Se presara din nou fulgi de nuca de cocos.

Ingrediente Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Blat 1:

3 oua

1 praf de sare

100 g zahar

esenta de vanilie

150 g faina

5 g praf de copt

50 g fulgi de nuca de cocos

Dimensiuni tava: 20/30 cm

Blat 2:

3 albusuri

1 praf de sare

100 g zahar

100 g fulgi de nuca de cocos

50 g faina

5 g praf de copt

esenta de vanilie

Sirop:

100 g zahar

300 ml apa

esenta de vanilie

Crema:

200 ml frisca indulcita

200 g ciocolata alba

1-2 linguri apa

200 g lapte condensat

esenta de vanilie

Pentru ornat:

20 g fulgi de nuca de cocos

Categorii