Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu nuca si crema caramel

 

Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive. "Bunatati pentru Craciun".

 

INGREDIENTE
Foi: 3 oua 10 linguri zahar 6 linguri ulei 6 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet 500 gr faina 120 gr nuca macinata 1 lingura zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie Crema: 200 gr zahar 200 gr unt 75 gr amidon 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom 1 praf de sare Decor: 150 gr ciocolata 1 lingura ulei 50 gr nuca macinata

Foi:

Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.

Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.

Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.

Crema:

Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.

Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.

Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.

Ingrediente Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Foi:

3 oua

10 linguri zahar

6 linguri ulei

6 linguri lapte

1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet

500 gr faina

120 gr nuca macinata

1 lingura zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

Crema:

200 gr zahar

200 gr unt

75 gr amidon

300 ml lapte

1 lingura esenta de rom

1 praf de sare

Decor:

150 gr ciocolata

1 lingura ulei

50 gr nuca macinata

Categorii